ML-Service

Sociale verzekeringsbank

Mail SVB

Goedenavond collega's,

Afgelopen week hebben jullie een mail gekregen van SVB. Dit is niet de SVB waar wij rijden maar de Sociale verzekeringsbank. sinds 2017 moeten elke chauffeur dit kunnen tonen in het buitenalnd. Vooral Belgie en Frankrijk kunnen hierop controleren. Wat moet jullie ermee doen?
Mocht je in het buitenland een rit hebben moet je deze bij je hebben. Er staan grote boetes op als je dit niet kan tonen. Print hem dus uit en doe hem bij je papieren. Naar mijn weten mag je hem ook op je telefoon hebben als bijlage, hierbij kan je hem ook tonen.
Het papiertje toont aan dat je in Nederland verzekert bent.

Salarisstrook,

Ook je salarisstrook moet je tegenwoordig bij je hebben als je bijvoobeeld in Belgie komt. zorg voor de zekerheid dat je deze kan tonen op je telefoon. Moet altijd de recente zijn.

Minimumloon

Ton Ruygrok wees ons afgelopen week op het feit dat we in Frankrijk ook een contactpersoon moeten hebben die de controleinstanties van de Franse overheid kan bellen op het moment dat je aangehouden word. ze willen dan ook nog is horen of de chauffeur/chauffeuse ook daadwerkelijk boven het minimum loon verdiend dit is in Frankrijk € 9.62. Deze is alleen nodig in Frankijk. Mocht je dus naar Frankrijk gestuurd worden bel dan altijd naar de zaak, zodat wij dat direct aan kunnen vragen. Wij gaan een abbonement aan met transportinnood.nl die dit voor ons gaat regelen. 

Elke aanvraag die we per chauffeur doen is een half jaar geldig en kost ons € 25,- kan je deze niet tonen staat er direct een boete op van € 3000,- die contant afgerekend moet worden. 

Eind volgende week moeten alle internationale chauffeurs zo'n bewijs binnen hebben.

Even in het kort:

Belgie/Duitsland : SVB papieren en Loonstrook

Frankrijk : SVB papieren ,loonstrook en papier van transportinnood

Mocht je vragen hebben kijk dan even op deze site. https://www.transportinnood.nl/minimumloon

 

Gr. Martin

 

Footer top
ML-opleidingen
Postadres
Anjerlaan 52-54
2671 KJ Naaldwijk
Bezoekadres
Buys ballotstraat 3 BU 2
2693 BD 's-Gravenzande
E: info@ml-opleidingen.nl
T: 0174 - 725 339
Twitter
Footer bottom
Afmelden   |   Sociale verzekeringsbank | ml-service.nl

Er is iets fout gegaan!

Er is een fout opgetreden!

(HTTP error 500)